top of page

Alle Heiligen - November 2017

Carine René Elza Maria, dat is mijn volledige voornaam. Voornaam want de drie namen van mijn grootouders hebben een prominente plaats. Niet enkel in mijn naam maar ook in mijn leven. Zij baanden de weg voor mij, zodat ik nu in alle vrijheid mijn eigen keuzes kan maken.

Een graf op het kerkhof of een strooiweide, breng ik niet in verbinding met wie zij zijn.

Dus geen bezoekje aan het kerkhof maar kaarsen die thuis al enkele dagen branden en herinneringen die altijd bij mij zullen zijn. Tekenen en tenten bouwen met René, thee drinken met Mitje en den boer op in de commerce met Elza. Het zit allemaal in mij en dat heb ik aan hen te danken.

Een hele stamboom aan generaties stopt hier bij mij. Dus het is mijn opdracht om aan dit verhaal een mooi eind te schrijven.

I've no daughters, I've no sons, guess I'm the only one, living in my life.

Take care my love she says, you have been loved. *

Leg je ziel maar bloot en ga voor je dromen. Maak waar wat je van het leven verwacht zodat je hen en je ouders kan eren.

Ik mag leren van al hun ervaringen, van wat zij hebben gedaan en vooral van de kansen en mogelijkheden die zij hebben laten voorbij gaan. Een tweede kans is een mooi gegeven maar wat het is nog veel mooier als je die eerste kans gewoon bij de lurven grijpt.

Vaak moeilijk, meestal twijfelachtig. Waarom staat de Angst met haar letter "A" altijd zo prominent vooraan in het publiek? Waarom is het zo moeilijk om te springen als we niet weten in welk water we gaan terecht komen? Ik zou het antwoord graag kennen zodat ik het kan delen met iedereen. Maar helaas, ook voor mij staat dat "A" woord vaak in de weg.

Men zegt vaak dat mensen enkel spijt hebben van dingen die ze niet deden en niet van dingen die ze wel hebben gedaan.

Misschien is dat inderdaad de les die we van onze voorouders mogen meenemen. Hopelijk kan hun warmte een stukje van die angst wegnemen en zo de stap naar het gene wat ons hart verwarmd makkelijker maken.

Laat dit mijn wens zijn voor deze donkere novemberdagen die vol staan van halloween en alle heiligen maar die qua warmte naar mekaar vaak veel te kort komen.

* You have been loved - George Michael.

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page