top of page

Mark - Juni 2023

Beste Leesclubleider,

Mark,


Na een overleg van het beheersorgaan van de bib, voel ik de nood om je even te schrijven.

Ik denk graag terug aan onze eerste her-ontmoeting in de Standaard Boekhandel in Oud-Turnhout. Er kwamen drie auteurs hun boek voorstellen en signeren (waaronder Het Smelt met Lize Spit) en we hadden toen al een fijne babbel. Vraag me niet meer naar het jaar of het seizoen want dat is me niet bijgebleven. Als ik de foto’s ga bovenhalen die ik toen gemaakt hebt, wordt dat uiteraard weer duidelijk maar echt doet dat er niet toe.


De volgende ontmoeting was in je eigen Standaard Boekhandel in Mechelen. Ik kwam met de trein voor een boekvoorstelling van Linda (Sterre Carron) en je nam me mee terug naar Turnhout met de auto. Dat gesprek herinner ik me nog heel goed omdat we direct naar de zin van het leven gingen. Waar staan we nu in dit leven en wat willen we verder nog? Zulke gesprekken zijn me dierbaar en blijven vaak ook nog heel erg lang nazinderen.


Toen ik hoorde dat jij de leesclub ging modereren, heb ik direct ingeschreven. Het concept interesseerde me maar dat er iemand als jij zou “voorgaan” dat was een garantie voor kwaliteit. De zaterdag met Koen Peeters zal me nog lang bijblijven. Het was zo’n ongelofelijke complete voormiddag die ik mocht afronden met een schitterend portret van deze interessante auteur van bij ons. Zulke uren zijn eten en drinken voor mij. Ik kan daar mateloos van genieten en nagenieten.


We hebben wat over en weer gesproken over luisterkind en hoofdpijnproblemen. Over Moederkruid en andere banale middelen. Je vroeg me naar de tentoonstelling en ik beloofde je om je bij te praten de volgende keer dat we mekaar zouden zien. Ik hou mijn woord. Ik praat je bij zij het in een iets andere setting dan ik voor ogen had.

Ik mocht mijn droom waarmaken Mark en dat is niet iedereen onder ons gegeven. De reacties zijn bijzonder positief en doen dromen van meer.


Maar iedere leesclub die er nog komen mag, zal ik even aan je denken. Over je inspiratie als lezer maar ook als mens. Aan de korte maar fijne gesprekken en aan je lezersblik die altijd een stukje boekenhandelaar in zich had. Een eretitel voor jou, want geloof me, er schuilt een belangrijke taak in dit beroep.


Ik wens je een fijne rit Mark, een zachte overgang en weet zeker

We’ll meet again


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page