top of page

Vooruitblik op 2016 - december 2015

Toen ik een aantal jaren geleden de ratrace stopte en ervoor koos om mezelf wat gelukkiger te maken, kwamen er twee passies naar boven. De fotografie en het reizen. Ik beloofde mezelf om dingen te gaan doen die ik graag deed en zo is een overdaad aan reizen sinds dat jaar vaste prik. Nee niet om decadent te doen of ermee uit te pakken maar gewoon omdat ik het graag doe.

Er worden wenkbrauwen de hoogte in getrokken, als ik zeg dat ik er een tiental keer per jaar op uittrek. Het is erover en van wat doet ze het toch, zijn bedenkingen die niet worden uitgesproken maar die wel op ieders lippen liggen.

Ik trek me dat niet aan, het gaat erom wat voor mij belangrijk is.

Vorig jaar mocht ik een aantal keer de twee passies combineren. Op de Lake District reis was het één en al natuur verwondering en kon het landschap mij ontroeren. Het vastleggen op beeld om later nog eens terug te kijken, is een mooie surplus.

Het hoogtepunt was natuurlijk de New York reis waar ik samen met 12 andere fotografen de stad mocht verkennen, doorfietsen en mocht dumplen. Op deze twee reizen ben ik ook ongelofelijk fijne mensen tegengekomen. Gelijkgestemden, mensen die van het leven en hun passies willen genieten. Die net iets dieper gaan dan het vanzelfsprekende oppervlak. We blijven mekaar zien en horen en dat geeft dat bijzondere extra in het leven.

Wat de fotografie betreft, hou ik eraan, mezelf ieder jaar weer een uitdaging aan te meten. Voor 2016 wil ik m'n eigen stad in de kijker zetten. Niet om mensen naar de hoofdstad te lokken maar om iedereen te laten meegenieten van mijn directe omgeving. Het wordt bijzonder en ik kijk er nu al naar uit. Het mag allebei, dicht bij huis en verder weg. Een fijne balans.

En ja hoor, ondertussen zijn er alweer zes trips voor 2016 gepland. Degoutant toch?

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page