top of page

Meisjes van 50 - November 2021

Die twee vlechtjes van haar, die staan me in het geheugen gegrift. Ik was drie jaar een kwam van een kleuterschool waar er rond de speelplaats hoge muren waren gemetseld. Gevangen en doodongelukkig dat is alles wat die tijd bij me oproept. Bij onze verhuis kozen mijn ouders ook voor een nieuwe kleuterschool . Eentje in de buurt met een open blik en toch wat groen. Daar ontmoete ik haar voor het eerst.


We zijn nooit BFF's geweest zoals dat nu genoemd wordt, maar gedurende heel die kleuter -en ook een deel van de lagere schooltijd deelden wij dezelfde klas. We zaten steeds met dezelfde kinderen in de klas en dat heeft een bijzondere band gecreëerd. Een tijd waarin nog alles kon en mocht als we maar voor den donkere thuis waren. Een grote vakantie was er eentje in de buurt door velden en pleinen en 's avonds zwart als "Toreke Pek" naar huis. Bad in, haartjes nat, nog even op en dan naar bed. Uitgeteld met blozende wangen.


Ook in het secundair onderwijs gingen we nog een tijdje gelijk op maar toen koos ze voor een andere school. De vlechtjes had ze toen al lang afgezworen. Het was tijd om uit te vliegen.


Een dikke tien jaar geleden overleed één van onze klasgenoten van toen. We kwamen samen voor zijn herdenking en sindsdien bleven we weer aan mekaar plakken. We hadden een heel ander pad bewandeld maar diep binnenin waren we nog altijd die buurtkinderen van toen. Zoals ik bij George Michael hoor, zo hoort zij bij Prince. Onze persoonlijkheid straalt dat verschil ook uit. Maar we weten heel goed hoe het voelt om zo aan een artiest verknocht te zijn.


Onze vijftigjarige vriendschap (met tussenpozes en pauze's) vieren we op een zonnig eiland. Zomaar onder ons. Omdat het kan, omdat het mag en omdat vriendschap een heel belangrijk gegeven is. Ik vermoed dat we weer verder samen opgaan in de tweede helft van onze levenswandel. Althans, dat is een grote wens. Ze herinnert me eraan hoe kostbaar het is om jezelf te kunnen zijn bij mensen die je al heel je leven kent. Zo anders en zo gelijk.


Merci Purperen Hoogheid

Yog!

Kommentare


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page