top of page

Hilde - Februari 2021


Hilde kwam een klein jaar geleden op mijn pad. Via een gemeenschappelijke kennis kreeg ik haar nieuwsbrief aangereikt. Sinds de start van de corona pandemie, stuurt ze iedere dag een mail vol positivisme naar zo'n 125 abonnees. Ze inspireerde me om haiku's te schrijven. Iets wat al lang in mijn figuurlijke schuif lag, maar er nog nooit was uitgesprongen Zij haalde het symbolisch witte papier naar boven en ik ging jongleren met foto en tekst.


En plots was daar ook een idee om tijdens deze bijzondere tijden ook weer het fototoestel ter hand te nemen. Wat als ik mensen die mij inspireerden een podium gaf? Ik liet de ingeving een paar dagen rijpen en stuurde toen een mail naar Hilde. Of ze zin had in een portret? Ook Hilde sliep er een nachtje over maar ging overstag.


Vorige week was het zover. We spraken af in het magische arboretum van Kalmthout. Al bij het oprijden van de parking zag ik aan de ingang twee stralende figuren staan. Mijn gevoel zei meteen : dat is ze! Vanaf moment één voelde ik me op m'n gemak bij haar. We stapten de tuin in en gaven ons over aan de natuur en de woorden van het moment. Ja, dit is inspiratie. Mensen die (lijkt het) zomaar op je pad komen en die het leven kleuren. Zoveel innerlijke rijkdom, zoveel rust en ook zoveel energie.


De foto was genomen voor ze er erg in had. Mijn doel is altijd een moment te pakken, waarin de persoon voor de lens even helemaal zichzelf kan zijn. Door een gesprek komen gelaatsuitdrukkingen naar voor of gaan handen spreken. Als iemand heel even een inkijk geeft in zijn ziel, dan geeft dat een mooi resultaat.

De wandeling gaat verder en we spotten een aangename tuinman, roze cyclamen, sneeuwklokjes en uiteraard de fantastisch geurende toverhazelaar. De natuur is het meest fijne decor voor een ontmoeting als deze.

Nu ik weer thuis lees ik de nieuwsbrief van Hilde op een andere manier. Er is nu een beeld bij deze fijne mail die iedere dag weer in het virtuele postvak valt.


Bedankt Hilde voor zoveel positivisme. Daar hebben we in tijden als deze nooit genoeg van.

Comments


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page