top of page

Val McDermid - Juli 2019

Buiten eten en drinken heb ik ook leesvoer nodig om te overleven. Ik ben een veellezer en een breedlezer (als dat woord bestaat alleszins). Er passeren jaarlijks zestig à zeventig boeken door mijn hand en als een boek me bij de eerste vijftig bladzijden niet kan boeien dan gaat het terug. Gekocht worden enkel nog fotoboeken of boeken die er echt toe doen.

Voor de rest gaat het richting bibliotheek. In onze stad hebben we daar gelukkig de beste bibliotheek medewerker fictie die een mens zich kan dromen. Een man gemaakt voor deze job en het is altijd weer thuiskomen.

In 2000 las ik de eerste stand alone van Val McDermid. De Terchtstelling. Ik was op vakantie in Portugal en dit boek had me zo in z'n greep dat ik urenlang op het terras van mijn hotelkamer heb zitten lezen. Niet weg te slaan van dat boek.

Sindsdien heb ik praktisch alles van deze Schotse dame gelezen. Carol Jordan, Tony Hill en Karin Pirie zijn ondertussen zekerheden in dit leven. Maar ook met Kate Branningan heb ik een goede verstandhouding.

Vorig jaar heb ik een lezing van Val bezocht in Cambridge en net als haar boeken lezen als een trein, vertelt zijn als een gesproken roman. Afkomstig uit Schotland, draagt deze dame haar thuisbasis diep in haar hart.

Zo zeer zelfs dat ze nu een boek op de markt heeft gebracht, dat ze "My Scotland" titelde en dat je een inkijk geeft over de plaatsen waar haar verhalen zich situeren. Het boek is geïllustreerd door fotograaf Alan McCredie die dan weer bekend staat om zijn fotoboeken over Schotland. Een betere keuze had ze niet kunnen maken.

Je begrijpt wel dat dit boek een drie sterren maaltijd is voor deze simpele ziel.

Mooi nieuws is dan ook weer dat er in augustus een volgende deel in de reeks van Carol Jordan en Tony Hill verschijnt. Wat een opluchting voor ons als trouwe lezers. Na het laatste boek hadden we echt een enorme vrees dat.... maar zoals een reisvriendin van me heel pienter opmerkte : ze konden Tony toch niet... en inderdaad, dat kon echt niet.

Voor al wie van thrillers houdt en deze prachtige schrijfster nog niet ontdekt heeft, er ligt een hoop fijn leesvoer op je te wachten.

Beschouw het als aanprijzen van fijn vleeswaar : je zal smullen en spijt hebben dat het pakje zo snel opgesoupeerd is.

Enjoy!

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page