top of page

Sir Vaas - Augustus 2018

De foto's van iedere reis zijn tastbaar, de herinneringen onvergetelijk!

Ik ben slechts op latere leeftijd een anglofiel geworden, alhoewel Londen reeds van begin jaren tachtig bezocht werd. De eerste keer het kanaal over was bijzonder. Toendertijd nog vanuit Oostende en dan met de trein verder naar het centrum. Op de boot werd kip geserveerd, dat is me bijgebleven. We logeerden bijna op Piccadilly Circus en keken onze ogen uit. Telkens ik nu voorbij de plek kom, denk ik terug aan die tiener die toen al het reizen in zich had.

Mijn eerste kerstreis naar het Verenigd Koninkrijk zal ik ook nooit vergeten. Buiten Bath, Winchester en Windsor maakte ik kennis met een man die alles wat uk is in zich draagt. Ik was verkocht aan het land en aan de "attitude". Sindsdien is er geen enkel jaar gepasseerd zonder reis over het kanaal. Soms met een reisagentschap en soms in privé groep, maar altijd met dezelfde gids. Een vaste waarde in de reis. Een man die gigantisch veel weet over het land maar het ook met een gepaste humor kan brengen. Elke keer we met de bus de boot afrijden, speelt White Cliffs of Dover door de luidsprekers en dan komen we met z'n allen thuis.

Nu heeft hij aangekondigd te stoppen met gidsen. Het einde van een tijdperk dat voor mij te laat gestart is. Ook al mocht ik met hem Lake District, Peak District, Cornwall, Devon en de Noord rand van Londen verkennen, toch is het enorm jammer dat een hoofdstuk hier stopt. Uiteraard begrijp ik dit ten volle. We worden er met z'n allen niet jonger op maar zijn begeleiding en zijn persoonlijkheid zijn onvervangbaar. Ik heb zoveel geleerd, zoveel mogen ontdekken, zoveel mensen beter leren kennen, zoveel overtuigingen mogen delen dat het een soort familiegevoel geworden is. Een vast ijkpunt in het jaar. Met z'n allen het kanaal over en natuur ontdekken, dorpjes omarmen, tuinen bewonderen en steden betreden. Iedereen vrij in zijn eigen doen en laten en toch zo'n eenheid.

We gaan je enorm missen Sir Vaas. Je gaf ons een groot cadeau dat we zullen koesteren.

Our trip in God's own Country

Good Olde England.

De foto' tastbaar

De herinneringen onvergetelijk!

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page