top of page

Jasper Steverlinck - November 2017

Mijn ma is niet iemand die je 's avonds uit haar warme huis en dito zetel krijgt. Toch vroeg ze me om eens in het toeragenda van Jasper Steverlinck te kijken om een concertje van hem mee te pikken.

Donderdag was het zover. Ik werd onder impuls van mijn ma meegenomen. Iets wat meestal net andersom gebeurd. Zaal Rex in Mol was de place to be en we hadden een schitterende plaats op rij 9 wat in realiteit de vijfde rij was en we zaten pal middenin.

Twee muzikanten op een podium. De uitdrukking Less is More kan je niet beter illustreren. Zelden hoorde ik in ons Belgenland een stem die me tot heel diep binnenin wist te raken. Al bij liedje nummer twee welden de tranen op. Jasper leeft zich helemaal in. Dat kan natuurlijk als je zelf voor muziek en voor tekst verantwoordelijk bent. De songs zijn geniaal in hun eenvoud. De kleine bezetting onderstreept nog eens extra dat een goeie song niet veel nodig heeft om te schitteren.

Het fototoestel bleef in de tas. Dit wou ik ten volle beleven, geen afleiding van dit uitzonderlijke talent.

Ik dacht dat er na Yog nooit meer iemand zou komen die me met zijn stem zo zou kunnen begeesteren. Die zo zijn plaats zou zoeken tot diep in je ziel en die daarbij een onuitwisbaar spoor achterlaat van melancholie, zelfreflectie en herkenning.

Muisstil en met enkel de hoogstnoodzakelijke bewegingen, hebben we beide naar deze jonge gast zitten luisteren en kijken.

Dit concertje kwam net op het juiste moment. Alle vragen die ik mezelf stelde, werden op deze avond beantwoord door een man die ik totaal niet ken maar waarmee ik toch een zekere verwantschap voel. Leven puur.

Aan het einde van het concert, konden we niet onmiddellijk opstaan en de zaal verlaten. Net of het verlaten van de zaal ook het verlaten van dit herkenbare gevoel zou betekenen. We waren dan ook bij de laatsten om de deur dicht te trekken.

Japser heeft een mooie uncut versie klaarliggen. 6 prachtige nummers helemaal in de sfeer van deze unieke avond en dus prachtig om ook een stukje gevoel mee naar huis te nemen. In maart komt zijn full cd uit en er zijn duizend en één redenen waarom ik deze kan aanraden maar ik wil je vooral bewegen om zelf nog een concertje mee te pikken van dit uitzonderlijk talent waarvoor Vlaanderen ofwel te groot of te klein is. Dat mag je geheel zelf invullen.

Ik kan enkel vertellen dat ik een groot kunstenaar zag met een onfeilbare eigen stem.

Als kers op de taart, mocht ik nog een eigenzinnig portret op de gevoelige plaat vastleggen.

Japser Steverlinck, de man van het jaar.

Dankjewel ma, voor de mooie voorzet.

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page