top of page

Wonden - Brandwonden - Oktober 2017

Wonden - Brandwonden.

Toen de vraag van Suzy begin augustus kwam om een fotoreeks van mensen met brandwonden te maken was dit een ver-van-m'n bed onderwerp. Toch heb ik meteen ja gezegd omdat het ook direct goed voelde.

Ieder mens draagt een verwonding met zich mee. Sommige binnenin, andere van buiten maar meestal een combinatie van de twee.

Elke persoon die ik voor dit project voor m'n lens kreeg, gaf mij onvoorwaardelijk de toelating om iets verder te kijken dan de littekens die voor iedereen zichtbaar zijn. Er kwam bij iedere shoot een enorme boost aan energie mee en ik mocht even binnen kijken bij deze ongelofelijk positieve en naar de toekomst kijkende mens. Het was ook pittig maar tegelijkertijd ook heel erg warm en hartelijk.

Daarom dankjewel Annahid, Anastacia, Lisette, Evi, Celine, Jan, Johan, Taner, Bert en Kurt voor wie jullie zijn.

Vergeet vooral niet dat jullie prachtige mensen zijn en dat de littekens aan de buitenkant zitten terwijl zoveel mensen de littekens binnenin dragen. Doe vooral verder waar jullie mee bezig zijn.

Ik wens jullie een mooie toekomst weg.

Mijn oprechte dank gaat naar Suzy, die mij de kans geboden heeft om deze mensen op de gevoelige plaat vast te leggen. Bedankt voor de uitdaging en het vertrouwen. Zonder jou was dit project nooit op m'n pad gekomen.

Jij was er altijd, van voorbereiding tot afwerking.

MERCI

Deze korte speech schreef ik naar aanleiding van de opening van de tentoonstelling "Herschreven" voor Oscare op 24 oktober 2017.

Een reizende tentoonstelling met in de hoofdrol 10 ambassadeurs die ik op de gevoelige plaat mocht vastleggen. Een ervaring om nooit te vergeten. Deze tentoonstelling zal de komende drie jaar rondreizen in Vlaanderen bij brandweerkorpsen en opendeurdagen, bij gemeente- en stadsbesturen, in stadskantoren en bij evenementen.

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page