top of page

3 J's Arenberg Antwerpen - Maart 2015

Het enige uitstapje van de 3 J’s over de zuidergrens in Antwerpen weliswaar. Een cadeautje voor de verjaardag van m’n pa. Het is altijd fijn terugkomen in de Arenbergschouwburg. Een prachtige zaal, uiterst comfortabele zitjes en een akoestiek waar menig andere zaal echt om verlegen zit.

Met een fotopas op zak is het altijd veel relaxter fotograferen. Je weet wanneer je precies binnen de lijntjes kleurt en dat geeft rust. Bedankt Kurt voor de organisatie. Dit concert was geen standaard J’s concert begreep ik, wegens het gastoptreden van Bart Herman. Nu klopt het wel dat het soort songs bij mekaar in de buurt liggen, toch vind ik de invulling enorm anders.

De heren stelden hun helden en dus de bronnen van hun eigen liedjes voor. Een fijne combinatie en ook een leuk inkijkje in de interne keuken. Wat mij vooral opvalt is het enorme stembereik van Jan Dulles en ook het gemak waarmee hij zingt. De eenvoud van het brengen van het lied en toch een enorme inleving in de song. Een combinatie die ik meer dan kan smaken. Ja uiteraard heb ik m’n favoriete songs en als die dan nog alle drie op één avond gespeeld worden, dan kan je echt niet meer verlangen ( Twee zielen, Watermensen & Til me op)

Jan Dulles speelt geen zanger/performer maar is er gewoon één. Soms gaf hij mij de indruk dat zijn ziel op een kiertje openstond en dat ik binnenin werd toegelaten. Heel af en toe en heel erg kort maar genoeg om als fotograaf het idee te hebben dat je iets meer in beeld kan/mag brengen dan je met het blote oog kan waarnemen. De omkadering was mooi en we zaten inderdaad helemaal in de unplugged sfeer.

Voor mij was dit een perfecte muzikale avond met alle nodige ingrediënten voor een fijn recept. Op het einde wordt het decor ook letterlijk afgebroken. Tijdens het bisnummer ruimen de muzikanten alvast hun materiaal op. Een originele afsluiter van een gesmaakt concert.

Deel 1 1. Bach/Feest Vandaag 2. Black/Laatste Dag 3. Tears In Heaven/Je Vecht Nooit Alleen 4. Come Into My Kitchen 5. Rolling Hills/Twee Zielen 6. Rock ‘n Roll Medley 7. Bartje Is Een Leuke Naam/Tulse Time 8. That’s Alright Mama 9. Mama – Heintje (klein stukje) 10. Mama Moeke Ma/If I Needed You 11. Open Deel 2 1. Take It Easy/Eén met de bomen 2. Going To California/Watermensen 3. Carry On/De Stroom 4. Man Of Constant Sorrow/Man In De Spiegel 5. Me and Bobby McGee 6. Annelies het weerzien 7. Kerstliedje 3JS: 8. Slaap Mijn Kind 9. Ode Aan De Zon 10. De Weg 11. La Camisa Negra/Til Me Op 12. Geloven In Het Leven Bisnummer 13. Going To My Hometown

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page