top of page

Lionel Richie - Sportpaleis Maart 2015

Lionel Richie bezoekt ons land voor een concertje (uiteraard). Op de tour staan we ingepland tussen Nottingham en Monte Carlo voor een blitsbezoek. Er is zelfs geen tijd om mijn facebook vriend Ben te ontmoeten, jammer maar helaas.

Het moet ondertussen de vierde of vijfde keer zijn dat ik deze oud commodore live zie optreden. Het was hoegenaamd niet het plan om weer eens naar Antwerpen af te zakken. Maar begin deze week begon het toch te kriebelen. De koekestad is in dit gegeven veel te dichtbij en het zou toch zonde zijn, … enfin jullie kennen die bedenkingen vast en zeker wel. Dus dinsdag draaide ik het vertrouwde teleticketservice telefoonnummer en wist tot m’n eigen verbazing nog een eerste rij te scoren. Soms moet je gewoon je intuïtie volgen (nee niet soms, gewoonweg altijd).

Onderweg ontdek ik dat er geen fotokaartje in m’n compact zit. Shit, dit is niet gepland dus retour naar huis om het kleinood op te halen. Parkeren op de vertrouwde Metropolis parking en dan met nummer zes richting Sportpaleis. Heel erg druk ter plaatse omdat er in de Lotto Arena, The Script op het agenda staat.

Dan wandel je het middenplein op en vertrouw je een hele vriendelijke plaatsaanwijzer toe dat het wel zal lukken om je plaats te vinden. Een eerste rij, kan niet missen he. Het plaatsje is dan ook nog vrij centraal, pal voor vriend Ben. De vips druppelen binnen na hun foto met Lionel. Ik informeer even kort bij de fans op de tweede rij wat zij voor hun kaartje betaald hebben. 360 euro per zitje, alstublief, dankuwel. Ik zit dus voor hen op de eerste rij en heb minder dan vier keer zo weinig betaald. Enkel de foto met Lionel moet ik dus missen . Daar kan ik mee leven. De compact zit al in m’n tas te springen. De foto’s komen er wel.

De playlist is bijna identiek aan die van 2012. Toch is er wel degelijk gewerkt aan de invulling en de arrangementen. Lionel is gewoon zichzelf en praat alles naadloos aan mekaar. Het zweet druipt nog steeds van zijn lijf en leden als een natte hond die zich na een regenbui deftig uitschudt. De interactie met de muzikanten is optimaal een dan merk je wel dat het een fijne groep mensen is. Mr. Richie is uiteraard spilfiguur maar zoals Dino en Ethan rond hem dansen, is ook best aanstekelijk.

Uiteraard speelt de old commodore al zijn grote hits. Dat doe je gewoon op je eigen feestje. En als wordt deze mijnheer in de zomer 65, ik kreeg niet de indruk dat hij aan afbouwen denkt. Als fan van de categorie die hij zelf omschrijft als tweede generatie, zeg ik bedankt Lionel. Het was weer een geweldig feestje en die front stage seat bleek ook voor de compact een hele fijne ervaring

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page