top of page

Radio 1 Sessie -Paul Michiels

Paul Michiels mocht gisteren een aantal gasten verwelkomen in zaal Trix te Antwerpen. Het werd een lijstje prominenten van de bovenste plank. Vul dit aan met muzikanten als Hervé Martens, Dave Imby, Chris de Nauw(Litte Chris) en vele andere en je hebt een avond die garant staat voor stijl en klasse en vooral veel talent.

Maxine Michiels (of dochter van) is een frisse verschijning. These boots are made for walking demonstreerde ze ook met haar lichtblauwe cowboyboots die in de felle lichten wel hagelwit leken. Het moet toch geweldig zijn om op deze manier als vader en dochter op een podium te kunnen staan. Dat ze beide erg trots zijn, was overduidelijk.

Jan Leyers is natuurlijk al jaren kompaan in de Soulsister crime maar ging van start met zijn solo Nederlandstalige singel. Jan en Paul, Paul en Jan, dat is altijd magie. Meer dan de som van twee geweldige uiteenlopende artiesten. Zonder woorden weten ze mekaar steeds muzikaal te vinden. Dat muziek mensen verbindt, is hier een levend bewijs van.

Natalia Druyts. Je bent fan of je haat haar, er is geen weg middenin. Ieder z'n eigen mening maar als ik haar hoor kelen -om het zo oneerbiedig te zeggen- dan kan je echt niet onberoerd blijven. Samen met Paul nam ze onlangs "Downtown" op wat ook meteen een plaatsje kreeg op zijn nieuwe cd "the lonesome dreamer". Het is wel duidelijk dat het tussen hen klikt. In de instrumentale pauze van het liedje "something stupid" plaatsen ze ongedwongen een danske.Helemaal in de sfeer van het nummer.

Gabriel Rios is niet direct mijn pakkie an. Niet muzikaal maar ook op fotografisch gebied is hij een echte uitdaging. Natuurlijk pak ik die met beide handen aan. Tijdens "the beast in me" stroomt er een lichtstraal als douche op hem neer. Dankbaar maak ik gebruik van het aanwezige licht in de anders zo donkere performance.

Jef Neve, de man uit de Kempen. Hij wordt in ons Vlaanderenland op handen gedragen als klassiek geschoold pianist. Woensdag bleek wel dat hij ook in de lichtere muziek en in de jazz zijn draai weet te vinden. Het was een waar plezier om hem samen met Paul te zien genieten.

Jeroen D'Hoe is de klassieke vriend van Paul. Ik zag hen een aantal jaren geleden samen in Deurne voor hun try out van "It"s a gas". Het brengt rust en het geeft tegelijkertijd ook veel energie. Gewoon mooi.

Playlist in willekeurige volgorde en verre van volledig : Chains of love - No rewind - Land of the broken shadow - Alles komt in orde - Changes - Fallen Angel - These boots are made for walking - Mountain - Gloria - Let's dance - Broad day light - Females (Way to your heart) - Something stupid - Downtown - Here's to life - The way you look tonight - Have you ever seen the rain - It might be rain - Desinfinado - All alone am I - Shelter- The beast in me

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page