top of page

Alex versus Axel - Eurosong

Ken je die mop van de vijf Vlaamse leeuwen en één Waalse haan? Flauw, ik weet het wel maar de perfecte voorzet voor een Waalse goalgetter als Czernia die zeker het punt zou verzilverd hebben. Zou hebben, nee hij deed het gewoon.

Een Waalse avond, dat was het wel. En dan heb ik het niet enkel over eurosong. Mijn Waalse vriend Alex (niet verwarren met Axel) liet samen met zijn Vlaamse vriend Bob zijn eerste klasse voetbalploeg in een veilige haven binnenvaren. Dit klinkt als muziek in mijn oren. Ik ben al jaren fan van Alex en zal deze koppige Waal ook altijd in m’n hart blijven dragen. Wat de muziek betreft, daar gaat het zeker een andere kant op.

Misschien ben ik niet echt objectief. Ik had al een boon voor Udo Mechels toen hij kandidaat was bij X-factor. Daarna kreeg ik de kans om hem een heel klein beetje beter te leren kennen. Een geweldig persoon en daarbovenop perfect tweetalig. Niet iemand die Frans spreekt zoals ikzelf en het overgrote deel van Vlaanderen maar iemand die twee van onze drie landstalen echt beheerst. En nog zijn we niet bij de muziek.

Of jullie nog geduld moeten hebben tot het hoofdstuk muziek zich aanbied? Ik vrees van niet, want het gaat hier helemaal niet over muziek. Gisterenavond zagen we een staaltje van broedermoord. Als je het scenario aan Jan Verheyen gaf, zou je denken dat hij er een loopje mee nam, maar het is de echte realiteit. In een wedstrijd die alternerend door de Vlaamse en Waalse landshelft wordt georganiseerd werd gisteren onder het instemmend oog van mens en Vlaming een Waalse deelnemer tot koning gekroond. Vlaanderen op z’n best.

Moeten de Vlaamse artiesten zich in vraag gaan stellen als een Waalse kandidaat zich voor de Vlaamse beurt als winnaar uitroept? Nee absoluut niet. Want dit was geen wedstrijd. Dit was een schertsvertoning avant la lettre. Een 100% van de vakjury, de meeste smsen van het publiek. Krijg je dit echt nog verkocht? Blijkbaar wel. Want we hebben waarschijnlijk massaal gekeken. Ja hoor, ook ik.

Het is een echte aanfluiting voor al de Vlaamse Artiesten die aan de weg timmeren om hun broodwinning te verzekeren. Begrijp me niet verkeerd, dit is geen verwijt naar onze Waalse vriend, maar wel aan alle zelfuitgeroepen muziekminnende experten die echt geen moer geven om een Vlaams Artiest.

Dit gaat niet enkel om onze vriend Mechels maar ook over de vier andere kandidaten die nooit een kans hadden. De wedstrijd wordt overbodig. Geef gewoon een leuke show op tv en geef eerlijk toe dat de winnaar reeds bekend is.

Gaat Axel potten breken in “Shopenhagen”? Wellicht niet en daar kan zijn dansende Isabelle geen punt aan veranderen. Alex deed dat wel, in Vlaanderen, waar hij al lang eentje van ons is. Dit gezegd zijnde , hoe ist? Alles goed!

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page