top of page

Feestdagen en co - December 2019

Dat ik niet van feestdagen hou, dat is een understatement.

Ieder jaar gaan we weer in dezelfde modus van warmste week tot 1000 klassiekers en dito kerstprogramma's op tv.

De media houdt ons gaande en stuurt ons ook liefst van al door de koopgoot van verschillende steden.

Op zoek naar het ideale cadeau dat we allemaal reeds lang in onze kasten hebben staan. Verstoft door het niet gebruik in vele jaren. Allemaal achter mekaar aan, schouder aan schouder, rij aan rij.

Het leven wordt voor iedereen deze week een kopie van dat van een ander.

Wat doe je met kerst? Ga je weg met oudjaar? Met wie? Waarnaartoe?

Het liefst van al zou ik deze weken in fast forward duwen. Ik denk ook aan de mensen die geen contact meer hebben met hun familie of die zoveel mensen zijn verloren dat het voor altijd "leeg" voelt. Mensen die alleen zijn en die daar deze dagen nog een extra met hun neus op gedrukt worden. We gaan er veel te veel van uit, dat iedereen in dezelfde mood zit, vergeet het.

Met een stapel boeken verschuil ik me in mijn grot. Ik kom enkel buiten als het moet. Ook in deze dagen gaat het normale leven gewoon door. Boodschappen doen, vuilbak buitenzetten en post uit de bus halen. Daarna weer snel terug binnen voor een fijne tas thee of een boterham met kaas. De eenvoudige dingen kan ik heel erg appreciëren in deze opgeklopte dagen.

Het geven om mensen wordt vaak door al deze poespas vergeten. Daarom wil ik het hier even onder de aandacht brengen. Dankjewel fijne vriendin uit het Noorden. Je bent er altijd, iedere dag van het jaar. De www.draad houdt ons verbonden en stuurt woorden en zinnen over en weer. Onvermoeibaar, klaar en duidelijk.

Dankjewel reisgenoten van alle uithoeken in de land. Ik deel vaak mooie ervaringen met jullie. We gaan op stap over de grenzen heen en treffen mekaar dan weer in eigen land om herinneringen op te halen en nieuwe plannen te maken.

Dankjewel (ex) collega's. Ik verbrak mijn contract maar jullie houden het contact gaande. Dat is mooi, dat is warm, dat koester ik enorm.

Dankjewel lieve teckel, liefde van mijn leven. Je beslist om zoveel jaren langer bij ons te blijven dan wat standaard is. Je koestert je in onze gezinswarmte en geeft ons iedere dag hopen liefde terug.

De grot doet zijn deurtje toe en koestert zich in de schoonheid van iedere dag.

Ik wens jullie een gloednieuw jaar zonder angst.

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page