Dionne Warwick - September 2018

Soms haal je het verleden helemaal terug. Muziek is vaak de trigger die een gevoel van vroeger helemaal kan terughalen.

Donderdagavond zaten we in het Kursaal van Oostende voor een concert van Dionne Warwick. Het was een verjaardagscadeau voor mijn moeder maar ook ik keek er echt wel naar uit.

Ik ken haar liedjes zo lang ik me herinner. Mijn ouders zijn muziekfans van een heel uitgebreid genre en er staan zeker een aantal cd's van Dionne in hun platenkast. Er waren fijne berichten vooraf van kenners die lieten weten dat ze nog echt goed zingt.

Dus ja, daar zaten we dan op de tweede rij. De dame komt op en je voelt meteen al een fijne warme oude energie die de zaal in stroomt. Heel stilletjes vertelt ze hoe fijn het is om nog steeds dat te kunnen doen waar je passie ligt. Na al die jaren, na zoveel concerten in zoveel locaties. Ze praat stil maar weloverwogen. Ze neemt de tijd om de woorden juist te kiezen.

Daarna suizen de hits je om de oren. Ik doe een greep in mijn korte termijn geheugen. "You never get to heaven if you break my heart" "Trains and boats and planes" "Walk on by" " Message to Michael" "Say a little prayer""This girl's in love" en uiteraard haar monsterhit "Heartbreaker".

Een duet doet ze met de drummer van de band waarvan ze op het eind van het concert onthult dat het haar zoon is. Ook haar kleindochter is mee op tournee en promoot haar eerste singel. Het is een familiegebeuren maar geen van allen heeft het gevoel in de stem zoals "granny".

Ik ben ontroerd door zoveel moois. Oké de stem is niet altijd zuiver maar het gevoel dat ze in haar liedjes legt wordt door de jongere generatie niet geëvenaard. Ze voelt een song helemaal aan en vult die op haar eigen manier in. Ze kiest de mood van de dag, van de avond, het ritme dat haar op dat moment past.

Er komt een gevoel van kind zijn naar boven. Muziek kan je zo fijn terug brengen in de tijd. Mooi dat we ook dit weer mochten beleven.

Nog even een bericht in de kant : het voorporgramma werd verzorgd door de Brit Jon Allen die we de ochtend nadien bij Paul tegenkwamen. Hij bestelde een tas thee, uiteraard, put the kettle on.

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
  • w-facebook
  • Twitter Clean

© 2014 by © Goris

Proudly created with Wix.com
 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now