top of page

Adèle - Juni 2016

Mazzel noemen ze dit in Nederland.

100% mazzel.

Bij het bestellen van mijn ticket kreeg ik een bevestiging met Blok 0003 rij A stoel 4.

Ik durfde het echter niet geloven. Het zal toch niet zijn dat je bij Adele op een eerste rij zit.

Gisterenavond bleek dat alleen maar gewoon echt waar te zijn.

Een klein blok rechts van het podium op zo'n vijf meter van Mevrouw Adkins. Het leek wel een huiskamerconcert met het sportpaleis als achtergrond als een grote led wall.

Ook de mensen rondom mij waren met verstomming geslagen nog voor het concert begon. Is this real?

Maar goed, Adèle begon in het midden van de zaal met het meer dan toepasselijke "Hello". Ik zag haar in de verte maar de stem kwam binnen als een pijl rechtdoor m'n lichaam.

Haar gevoel komt meteen bij je binnen. De cd opname komt slechts kort in de buurt van wat ze je live voorschotelt.

Daarna werd ze door het middenplein naar voor geëscorteerd en dan staat ze vlak voor m'n neus. Adele werkt enkel met haar vaste fotografe (how lucky can one girl be). De artieste veegt trouwens haar voeten aan tijd en planning want al om vijf minuten voor half negen, weergalmde haar eerste klank onder het blauwe dak.

Op haar ballerina's kwam ze aangehuppeld naar het hoofdpodium terwijl daar reeds een twintigtal muzikanten op haar zaten te wachten. De playlist stond bol van de klassiekers uit haar eigenlijk korte carrière maar er waren best wel wat intieme momenten met nummers die niet zo evident waren. Het was Miss Adèle niet ontgaan dat er duivels stonden te spelen in Frankrijk en ze schakelde tijdens het concert ook rechtstreeks over naar de match die we op groot scherm te zien kregen. Zelf trok ze een zwart/geel/rood shirt aan met rugnummer 25 en haar naam in grote letters, net echt. Om het geheel helemaal compleet te maken, zwaaide ze met onze Belgische driekleur alsof ze ergens op een plein in een godvergeten gat stond te supporteren voor haar team. Dat is deze dame ten voeten uit.

Na afloop vielen er snippers uit de lucht maar niet zoals bij alle andere artiesten. Als je goed keek, zag je teksten op de snippers. Ik heb er een aantal van de grond gegraaid en in m'n broekzak gestoken. Misschien om symbolisch een stukje van het concert mee naar huis te nemen. Nu draaien ze mee in de wasmachine. Jammer. Gelukkig zijn de foto's wel gered van de water ondergang.

Beste Adèle, je was geweldig. Er waren geen fotografen welkom op je concertreeks maar toch zat er eentje op de eerste rij, rechts van je. Ik ben ervan overtuigd dat je er gigantisch om zou kunnen lachen. Wat zou het fijn zijn om deze sneaky actie met je te kunnen delen en er samen als twee bakvissen om te kunnen lachen. Thank you my dear, luv ye.

 1. Hello – B podium vervolgens A podium

 2. Hometown Glory

 3. One and Only

 4. Rumour Has It

 5. Water Under the Bridge

 6. Skyfall

 7. Million Years Ago - akoestisch

 8. Don‘t You Remember - akoestisch

 9. Send My Love (to Your New Lover) - akoestisch

 10. Make You Feel My Love (cover Bob Dylan) - akoestisch

 11. Sweetest Devotion

 12. Chasing Pavements – B podium

 13. Someone Like You – B podium

 14. Set Fire to the Rain – B podium

Bis:

 1. All I Ask

 2. When We Were Young

 3. Rolling in the Deep

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
 • Facebook Classic
 • Twitter Classic
 • Google Classic
bottom of page