top of page

Palma - Oktober 2015

Denk jij soms wel eens : als het kon dan stopte ik op het eind van de zomer de zon in mijn hart en nam ze mee tot het begin van de lente?

Wel het kan. Al een aantal jaren reis ik begin oktober naar Mallorca en tref daar steeds weer een huidvriendelijke gedempte zon die de hele zomer weer doet opleven. Een mooi hotel met uitgebreid ontbijt en een langgerekt avondbuffet hoort bij deze keuze.

Je hebt niet veel nodig. 's Morgens word je wakker en bij het opentrekken van de gordijnen, besef je dat het weer een mooie dag gaat worden. Je neemt de fiets en maakt een tochtje tot Palma stad langs de boulevards naast het strand. Die brengt je door kleine dorpjes waar de toeristen nog geen toegang hebben gevonden. Je kuiert langs de smalle straatjes in de hoofdstad waar de kleine winkeltjes je tot window-shopping uitnodigen. Je zoekt een fijn terras waar je een koffie nuttigt en de voorbijgangers kan gade slaan. Terug op de fiets zie je de kathedraal achter je verdwijnen en rijd je in de avondzon terug naar je hotel waar je achter een glas wijn kan wegzakken in de fijne lounge van het hotel.

Of je wandelt op de promenade 's morgens heel erg vroeg richting Can Pastilla waar enkel snelwandelaars, joggers en vroege fietsers je pad kruisen. Je geniet van het waanzinnige uitzicht op het toeristenplaatsje dat lui wakker wordt in de ochtendzon. Bij terugkeer leg je je na een uitgebreid ontbijt aan het zwembad of aan het strand en laat je je door de zonnestralen met een boek of een muziekje de dag doorbrengen. Een cocktail mag maar is niet echt noodzakelijk.

Een paar dagen in die sfeer en dat weer en de zomer blijft bij je voor de komende maanden. Het is een surplus aan een paar mooie zomermaanden die op die manier hun eigen verlenging wel erg verleidelijk maken. Het kan, het mag. De keuze is aan jou.

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page