Clouseau Centraal Sportpaleis december 2014

December 12, 2014

Mag ik Clouseau vergelijken met een sterrenrestaurant? Je weet vooraf niet wat je voorgeschoteld zal krijgen maar dat het smullen is, daar kan je zeker van zijn. Gisteren mochten de broers na een aantal jaren afwezigheid het sportpaleis podium weer als hun thuishaven beschouwen. Centraal uiteraard, net zoals het station in deze stad, dat zo fijn in de kijker werd gezet bij de persvoorstelling.

Net voor opkomst van de broers, meldt Hans Francken zich (na de nodige problemen met de micro) om een nieuw talent aan te kondigen. Leuk dat mensen kansen krijgen, maar als opwarmer kreeg ik het er niet echt warm van. Laat het feest maar gewoon beginnen.

Koen en Kris zien er enorm stijlvol uit. Koen draagt een pak van Dolce & Gabanna met boredeaux rode accenten die op de broek, het jasje en de schoenen terugkomen. Kris draagt een ton sur ton blazervest in de meest stijlvolle kleur. Piekfijn, denk ik bij mezelf. Uiteraard verplaatsen de heren zich als volleerde schaatsers over hun podium. Het lijkt allemaal tot op de millimeter ingestudeerd en toch ook weer heel erg vrijblijvend. De lichtshow is echt heel bijzonder. De verlichte bollen die het sportpaleis heelal kleuren zijn de perfecte achtergrond voor een concert als dit. Bij een centraal podium is het uiteraard moeilijk om iets of wat kleur in de achtergrond te krijgen. Heel mooi opgelost op deze manier. De kleuren gaan en komen, net als de liedjes.

Als gast mag Raymond van het Groenewoud opdraven. Het is duidelijk dat de broers enorm veel respect hebben voor deze man en zijn twee liedjes passen dan ook naadloos in het geheel. Koen gaat op stap met de Kazou van Vincent en danst samen met Kris als een jonge hond. Dat deze mannen door het leven zweven wordt ook letterlijk waargemaakt. Koen vliegt voorbij de balkons alsof hij nooit iets anders deed. Nog een gemiste roeping?

Clouseau is steeds weer een feestje en daar staan ook de trouwe muzikanten garant voor. Naar het einde toe mogen ze dit op een rap-melodietje ook in een eigen streektaal aan het publiek tonen. Heel erg respectvol om ook deze jarenlange compagnons de route eens in de spots te zetten.

De bezoekers verlaten moe maar voldaan het strijdtoneel. Dat Clouseau het beste binnenlandse product is in het Sportpaleis, lijdt bij hen geen twijfel. Volgend jaar staat de tempel in december echter weer “te huur”. Een editie 2015 staat (voorlopig nog) niet op het agenda.

 

Playlist

Intro – En Dans- Zij is van mij- Ziel - Verdwijnen met jou – Wat heb ik gedaan – Kan het niet alleen, 88/Wil je – Fiets/Brommer – Voorbij – Altijd heb ik je lief – Brandweer – Ik, jij,hij of zij – Outta here – Dansen – Perfectie – Onvoorwaardelijk wij – Daar gaat ze

Nobelprijs – Louise – Dat ze de mooiste is – Gek op jou – Vanavond ga ik uit – Chachacha – Liefde voor muziek – Domino – Wat een leven – Oh ja – Laatste keer – Oogcontact – Zij aan zij – Vanbinnen – Vonken en Vuur – Tegenpartij

Vliegtuig – Hier bij jou 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

April 22, 2020

March 22, 2020

February 22, 2020

January 13, 2020

September 17, 2019

August 31, 2019

Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
  • w-facebook
  • Twitter Clean

© 2014 by © Goris

Proudly created with Wix.com
 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now